top of page

Recensioner av Flickan i fönstret

Spännande och dramatisk

Mats Wallin, 8 januari 2018

Ett mycket gott betyg, jag ville inte sluta...sträckläste boken. Mycket spännande. Maria är både en skicklig författare och dramatiker. Boken är så fylld med händelser och tankar att jag ser framför mig typ en Netflix-serie i 10 avsnitt. Måtte det bli så.

Återigen en bok som inte går att lägga ifrån sig!

Christel , 6 januari 2018

Maria lyckas verkligen bygga upp en spänning som gör att man inte kan sluta läsa. Bara ett kapitel till och ett till och... Man åker framåt och bakåt i tid och olika miljöer men Maria är expert på att knyta ihop handlingen så att man bara vill veta mer om det som händer. Det är sannerligen en fängslande handling som tvistas till i varje kapitel. Man tror att man vet hur det ska gå och plötsligt händer något nytt. Boken är slut, jag sitter i ett vakuum och försöker smälta den, jag vill ha mer och längtar till nästa boksläpp!

Äntligen tack Maria

Annika Sällström, 3 december 2017

"Längtar att få läsa" 
Jag har svår dyslexi och läser alldrig, men 
förra året fick jag Den vita delfinen av Maria och plötslit vile jag läsa. nu har jag läst Flickan i fönstret 
och den boken ut manande mej mer med fler 
personer och platser på ett bra sett. En mycket spänande bok som 
tog mig runt i värden och överaskade mej på 
slutet. Blev oxå berörd. Ville inte sluta läsa och vill att nästa bok ska komma snart. 
Läs den. 

Annika Sällström 
En toppen jul klapp

Toppenbra bok.

BI rgit ¿, 3 december 2017

Är ingen som tycker om att sitta still. 
Men börjar man läsa denna bok så sitter man still. Väldigt spännande.samt lättläst.toppen bok att ge bort som present

Borde bli en film...

Adde, 27 november 2017

En otroligt gripande och stark berättelse. Det var tufft att ta sig igenom boken då den speglar verkligheten. Man följer en resa som gör det svårt att lämna ifrån sig boken. Flickan i fönstret borde bli en film. Maria är en fantastisk författare!

 

Flickan i fönstret

Kristin , 27 november 2017

Vi får följa huvudpersonen Ana från att hon är fem år tills hon som ung vuxen hamnar i Red light district. Vi får även följa några av de vänner och fiender som korsar hennes väg. När flera av de prostituerade mördas måste Ana försöka ta sig därifrån. Mer om handlingen vill jag inte avslöja. Men författarinnan Maria har en förmåga att beskriva målande utan att det blir osmakligt. Varje kapitel är en cliffhanger som gör att man bara måste läsa nästa och nästa. Sträckläste boken. Det är sällan jag läser en bok som blir så levande för mig. Jag kan se karaktärerna, miljöerna, höra ljuden och känna dofterna. Skulle gärna se en fortsättning även på denna bok, som gärna får handla om Anas hallick eller hennes vänner i Red light district. Ser fram emot fler av Marias böcker.

En bok som berör!

Ribban, 27 november 2017

En viktig och bra bok med bra miljöskildringar. Blev djupt berörd av handlingen och huvudpersonens öde. En bok i tiden! Läs den! 

Ribban

Recension av Villivonkansbooks (Örebro)

Recenserad produkt

 

Flickan i fönstret

Häftad (Danskt band)

Boken berör

27 november 2017

Ana växer upp i en trygg och kärleksfull familj, något som slås i spillror, då hennes pappas bästa vän grundlurar familjen. Ana placeras på det ökända ungdomshemmet Solvik och därefter hos en elak fosterfamilj. Hon flyr under en semester i Amsterdams glädjekvarter och är snart en av flickorna som jobbar där. 
Flickan i fönstret är författarens andra bok efter debuten Den vita delfinen, som jag läst och gillade mycket. Även Flickan i fönstret innehåller ett tungt och tragisk ämne, prostitution. Huvudpersonen Ana har en hemsk uppväxt, hennes båda föräldrar dör, hon hamnar i fosterfamilj och lyckas till slut fly den hemska familjen för att istället hamna i Amsterdams Red District. En dag ser hon mannen som sårade familjen och som orsakade föräldrarnas död, hon bestämmer sig då för att hämnas. Ett beslut som inte heller det blir så lätt. Boken är både gripande och sorglig, det gör ont att läsa om Anas liv, det är så fruktansvärt det liv hon tvingas till. Jag gillar att hon får någon sorts revansch sen ändå. Det är ett starkt och viktigt ämne boken tar upp, dock tycker jag den är något hoppig mellan åren, det blir svårt att hålla reda på var hon är i livet just då och jag saknar det riktiga läsflytet i boken pga detta.

bottom of page