top of page

Om Maria

Maria Johnsson är född 1971 och bor i Stockholm med sin man och två barn.
 

Hon arbetar som förstelärare på en grundskola i Stockholm och det är ett arbete som hon älskar och som hon har arbeta med sedan 1994.

Hon är adopterad från Bombay, Indien och det som är speciellt är att hennes man också är adopterad därifrån.
 

Att hon är adopterad från Indien var en avgörande faktor i tillkomsten av hennes debutroman, "Den vita delfinen" från 2016, utgiven på Lange Förlag. Boken bygger på både fakta och fiktion.
Den 13 november 2017 gavs  "Den vita delfinen"  ut i en ny tryckning av Aruna Publishing då den samtidigt utgår från Lange Förlags sortiment.

 

Att få ha levt ett bra liv i Sverige tillsammans med sina fantastiska och kärleksfulla adoptivföräldrar, fick henne att tänka på vilken tur hon hade haft, men också på de som inte hade haft lika tur. Vad blev det av dem? Vad kunde det ha blivit av henne om hon inte hade blivit adopterad till Sverige?
 

"Den vita delfinen" började hon att skriva på när hon bara var 20 år. Hon började skriva och skrev några sidor men sedan kom livet och upptog hennes tid. Hon gifte sig, utbildade sig till lärare och fick barn. Det påbörjade bokmanuskriptet lades på vinden. Lite mer än 20 år senare råkade hon under en vindsstädning hitta bokmanuskriptet. Drömmen om att få skriva och ge ut en bok på ett bokförlag fanns fortfarande kvar, så nu med mer livserfarenhet och kunskap återupptog hon skrivandet och slutförde sin bok. En bok som för henne kändes väldigt viktig att få slutföra och få publicerad så att andra kunde få ta del av hur det är i ett annat land långt härifrån.

Hon är även mycket tacksam över all uppmuntran, stöd och hjälp hon har fått av sin älskade familj samt sina föräldrar!

Hon är glad över att "Den vita delfinen" antogs av Lange Förlag som trodde på henne och hennes historia. Aruna Publishing har numera tagit över rättigheterna till Den vita delfinen från Lange Förlag. Detta innebär att Lange Förlag dragit in sin upplaga och att Aruna Publishing kommer att ge ut Den vita delfinen i en nytryckning med ett helt nytt omslag. Det omslag som Maria hade tänk att boken skulle ha från början. Boken kommer att finns att köpa på Bokus webbutik den 13 november 2017,  samt att låna på en del bibliotek. Via hennes hemsida, Facebook, Instagram samt Bokus webbutik, har läsarnas fina betyg och fin respons strömmat in, vilket naturligtvis värmer hennes hjärta. Hennes syfte med debutboken är att beröra och uppröra, men också att beskriva relationer och stark kärlek och hennes budskap har mer än väl gått fram till alla läsare som redan har läst hennes debutroman "Den Vita Delfinen".
 

Hennes livslånga dröm om att bli en författare har äntligen blivit sann och givit henne mersmak att dela med sig av fler historier som både berör och upprör. Hon har nu valt att gå ned i arbetstid för att ägna betydligt mer tid åt att skriva.

Flickan i Fönstret är hennes andra bok efter hennes debut roman "Den vita delfinen".  ”Flickan i fönstret” är en helt uppdiktad historia med fiktiva personer. Inspiration till denna bok fick Maria under en resa till Amsterdam då hon gick genom Red Light District och led med de unga flickor som stod uppradade i alla fönster. Med en bitter eftersmak och med en avsky över att detta förekommer i så stor utsträckning i hela vår värld i modern tid men även över att många kvinnors utsatthet och över hur kvinnor utnyttjas på de mest vidriga sätt, valde hon att skriva denna bok. Att det många gånger är lättare i världen att få någon fälld för mord än att kunna sätta dit de män som utnyttjar unga flickor och kvinnor dagligen är en skam, tycker Maria. Gavs 
ut av Aruna Publishing den 13 november 2017.
 

Med redan nu är arbetet igång med hennes nästa roman som går under arbetsnamnet "Den svarta delfinen" och är en direkt fortsättning på "Den vita delfinen". Efter den otroligt fina responsen från Er läsare och vädjan om en fortsättning kunde hon inte låta bli att börja skriva på den. Aruna Publishing planerar att ge ut den redan hösten 2018. Inte nog med det utan preliminärt kommer Aruna Publishing hösten 2020 att ge ut en tredje och avslutande bok som går under arbetsnamnet "Den vita delfinen 3". Så debutromanen bli nu en trilogi.


Mellan "Den svarta delfinen" och "Den vita delfinen 3" fortsätter arbetet även med "De tre aporna" som är en mordhistoria som utspelar sig på Österlen i Skåne, den beräknas Aruna Publishing ge ut under hösten 2019. 

Hon har även fler böcker mer eller mindre klara i sitt huvud men säger att "Den vita delfinen" alltid kommer att ha en speciell plats in hennes hjärta, då den var hennes debutroman samt att den handlar om hennes födelseland Indien.

Mycket nöje!

 

Vill Du veta mer? 
bottom of page