top of page

Borde bli TV-serie....

Mats Wallin, 6 november 2017

"Gick inte att slita sig! Det var också en tuff läsning, så jobbigt att läsa om barn som far illa. Samtidigt går det en röd tråd av verkligt fin syskonkärlek genom hela boken. Maria är ju en fantastisk dramatiker. 

Boken borde bli film. Något för t ex Netflix?" 

Mats Wallin

En magisk bok

Mariella, 4 november 2017

En bok som verkligen berörde mig och fick mig att bli mållös. Man får följa en resa som gör det svårt att lägga ifrån sig boken. Jag rekommenderar denna bok starkt som handlar om syskonkärlek och är väldigt spännande.

Aktuell, realistisk och gripande!

Susse, 3 november 2017

Det skär i hjärtat väldigt ofta att läsa den här boken, man vet ju att den speglar verkligheten. Men samtidigt är det en ömsint berättelse om syskonkärlek och om viljan att överleva. Har aldrig varit i Indien men man kan känna dofterna och se miljöerna framför sig. Vore en bra idé för skolor att köpa in boken, ämnet är mer aktuellt än någonsin! Ingen mysdeckare men en stor dos realism från en oerhört fattig och tragisk del av världen! Läs den!

Underbar läsning

Elin, 3 november 2017

En stark berättelse som berörde mig mycket. Gick inte att lägga ifrån sig den. Den var också känslosam och varm. Rekommenderas till alla!

Gripande och engagerande

Eva Rosendahl, 3 november 2017

En fullkomligt underbar berättelse med stort hjärta! Boken är lättläst och verkligen omöjlig att lägga ifrån sig eftersom den är mycket gripande och engagerande! Jag har fått en välbehövlig inblick i ett land och en kultur som jag vetat alltför lite om. 
Väntar med spänning på nästa bok!

Gripande och stark !

Villivonkansbooks (Örebro), 3 november 2017

Vi får följa syskonen Sonya, Ghazi och Kamal som växer upp utanför Calcutta. De blir föräldralösa och hamnar på barnhem. Det är en stark och obehaglig berättelse om det tuffa liv som syskonen har. Med svält, våld och kämpande för överlevnad. Den är tuff att läsa, men samtidigt så gripande så den går inte att lägga ifrån sig. En viktig bok!​

Välskriven och mycket läsvärd.

Agnetha Elisabeth Lundebring Jönsson, 3 november 2017

En mycket välskriven bok som tar en till en plats som tyvärr många människor delar i vår värld. 
En gripande bok som berörde mig djupt. Den vita delfinen bör komma fram i ljuset då den belyste problemen med fattigdom, utnyttjande och den visade även att vissa människor är onda av naturen. 
Jag kan varmt rekommendera denna!! Ni kommer inte att ångra er.

Berörande och sorglig

Madeleine Christine Eklund, 3 november 2017

En otrolig sorglig, hemsk men ändå fin bok om tre syskon i Indien som man får följa i två olika tidsperioder. Den ena får man läsa om när de förlorar deras föräldrar och hamnar på ett barnhem som ett hemskt syskonpar driver samt när de hamnar på en av fattigaste delarna i staden. Den andra är "nutid" där man får följa syskonen som nu är vuxna men inte släppt känslan att de är förföljda av en gammal och hemsk minne. 

Det är Sonya, Ghazi och Kamal som man får följa från deras perspektiv. Man får läsa om barnhemmet där de utsätts för hemska saker som de tvingas göra och blir utsatta för. Smärtan och rädslan som de upplever är så grova och motbjudande att det var så otroligt jobbigt att läsa om. När de flyr och hamnar i en av de fattigaste delarna i staden och tvingas att kämpa för att få mat och överleva så vart det mycket de fick kämpa för. Till slut fick de göra ett svårt val, lämna lillebrodern Kamal på ett barnhem för att han ska få bättre liv hos en familj i Sverige. 

Trots hemskheterna i boken så var det fint och se hur syskonen ställde upp för varandra och de ansåg att hålla ihop var det viktigast vilket var berörande. Jag gillade att följa syskonens kamp för överlevnad även trots att de fick utsättas en hel del hemska saker varje dag. De kämpade och överlevde varje dag trots allting gick emot dem vilket jag blev imponerad av. Fast de fick ge upp deras lillebror så glömde de aldrig honom och skrev brev till Kamals familj för att se till att han hade det bra. Deras återförening vid vuxen ålder var rörande, de hade aldrig glömt varandra. 

Författaren har skrivit en spännande och gripande berättelse som jag har fastnat för. Jag blev berörd och otroligt illamående av berättelsen men jag kunde inte sluta läsa för det var svårt att lägga undan boken när man ville se hur det slutade för syskonen. Deras kämparanda var imponerade och fick en att heja på syskonen under deras kamp. Jag skulle verkligen rekommendera boken till många läsare som vill läsa en gripande och spännande bok, fast många delar i boken är så pass hemskt så kan man bortse det då syskonens kämparanda är det som gör att man vill fortsätta läsa! 

http://maddesbokhylla.blogg.se/2016/december/den-vita-delfinen-av-maria-johnsson-2.html

Recensioner av Den vita delfinen

bottom of page