top of page

Arbetet med boken
Flickan i Fönstret

”Flickan i Fönstret” är en helt uppdiktad historia med fiktiva personer. Det är min andra bok efter ”Den Vita Delfinen” som kom ut våren 2016.

 

Inspiration till denna bok fick jag i Amsterdam då jag gick genom Red Light District och led med de unga flickor som stod uppradade i alla fönster. Med en bitter eftersmak och med en avsky över att detta förekommer i så stor utsträckning i hela vår värld men även över många kvinnors utsatthet och över hur kvinnor utnyttjas på de mest vidriga sätt, valde jag att skriva denna bok.

Att det många gånger är lättare i världen att få någon fälld för mord än att kunna sätta dit de män som utnyttjar unga flickor och kvinnor dagligen är en skam.

Många fakta som presenteras i boken är sanna, men då man arbetar med fakta kan det lätt bli fel. Om detta har uppstått tar jag ansvar för det och ber om ursäkt.

Jag tackar min familj för uppbackning och hjälp i skapandet av denna bok.

Även ett stort tack till Gun-Britt Lennström för korrekturläsning.

Hon är en av världens mest kända författare som lever i en idyll om man får tro vad som skrivs. Sanningen är dock en helt annan. Samtidigt som rädslan för att hennes mörka bakgrund ska avslöjas är hon hotad och iakttagen av någon som vet allt om hennes förflutna.

 

I Stockholm växer Ana upp i en trygg och kärleksfull familj, något som slås i spillror då hennes pappas bästa vän grundlurar familjen. Hon placeras på det ökända ungdomshemmet Solvik och därefter hos en fosterfamilj, där kärlek och omsorg har bytts ut mot, våld och kränkningar. Under en semester i Holland flyr hon en natt in i Amsterdams glädjekvarter och flera år senare är hon en av de otaliga flickorna i Red Light District.

 

I ett fönster står Joy. En natt kliver mannen till hennes olycka in till henne och då en seriemördare härjar fritt i kvarteret tar hon ett mycket svårt och oväntat beslut, något som hon får ångra bittert.

 

En spänningsfylld roman från första bladet med ett högst oväntat slut…

Flickan i Fönstret ges ut av Aruna Publishing den 13 November 2017

bottom of page